הסכם קומבינציה

בעסקת קומבינציה מוכר הבעלים חלק מהזכויות בקרקע ליזם, שלא בשווה כסף, אלא תמורת שירותי בנייה.
pp2

בעסקת קומבינציה מוכר הבעלים חלק מהזכויות בקרקע ליזם, שלא בשווה כסף, אלא תמורת שירותי בנייה. עסקת קומבינציה היא למעשה עסקת חליפין. הבעלים נותן חלק מהקרקע ליזם תמורת שירותי בנייה. דוגמא: קרקע עם זכויות בנייה של 10 יחידות דיור. הבעלים נותן ליזם 60% מהקרקע תמורת שירותי בנייה של 4 דירות. הבעלים מקבל 4 דירות בסוף הפרויקט ואילו היזם נשאר עם 6 דירות, אותן לרוב, הוא מוכר לצדדים שלישיים.

בעסקאות נדל"ן בכלל ובעסקת קומבינציה בפרט יש 3 פרטנרים מרכזים: בעל הקרקע, יזם, ובנק מממן. היזם צריך להקים פרויקט ויש לכך עלויות לא קטנות: מהנדסים, אדריכל, יועצים, שיווק וכו'. כמו כן, יש לקחת בחשבון מיסים אשר חלים על עסקת קומבינציה, כגון: מס שבח (לבעלים) מס רכישה (ליזם), היטל השבחה, מע"מ ועוד.

לעסקת קומבינציה יש לא מעט יתרונות. נטל המס בעסקאות קומבינציה מקל יותר. כאן משלמים מס רק על חלק מהקרקע ובמקרה של עסקת מזומן משלמים מס על הכל. בנוסף קיימות לא מעט אפשרויות לתכנון מס. הבעלים יכול לחלק את הדירות שהוא עתיד לקבל מהיזם, בצורה כזאת שהוא לא ישלם כמעט מיסים, או ישלם מעט מאד. כמו כן, לרוב התמורה שמקבלים הבעלים בעסקאות קומבינציה גבוהה יותר מעסקאות מזומן. מאידך, קיימים גם לא מעט חסרונות. ראשית, מדובר בעסקת שותפות ארוכת טווח והבעלים לא מקבל את התמורה עד לסיום הפרויקט. מבחינת הבעלים יש לכך סיכונים לא מעטים ועל כן חשוב לקבל ערבויות ובטחונות מתאימים.

משרדנו הינו משרד מוביל בתחום המקרקעין ומלווה עסקאות בתחום הנדל"ן ובכלל זאת עסקאות קומבינציה.

מוזמנים לשתף:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב email
Email